Går for “the Double” i Ruff Masters 24 September

Noen modnes med alderen sier Kai Robert «Kairo» Engan. Han har allerede forsvart tittelen som Senior klubbmester og nå gjenstår kun Ruff Masters og kampen om den Den Grønne Jakka før «The Double»  x 2 er et faktum.


Snippen er Kairo`s store forbilde da han er den eneste som har vunnet den «Den Grønne Jakka» to ganger. Som sitt forbilde begynner han å trives med Den Grønne Jakka og han sier som sant er:

«Jeg begynner å bli vant til denne jakka nå, og jeg regner meg selv som favoritt til å bære den i ett år til.»

Kairo mottar pokalen og jakka som er synlige bevis på at han er best når det gjelder.

Det er mange nye fjes i Ruff Masters, mange unge fjes, men golf er et vanskelig spill som krever intelligens og finesse og ungdommelig mot og styrke er ikke noe Kairo blir skremt av – langt ifra.

«Når man passerer 50, som jeg har gjort, så høster man gjerne noen erfaringer man kan bygge på og lista heves hele tiden. Det er jo alltid lettere å repetere noe man har gjort før, enten som her på bildet med HIO nr. 2 på Kongsvinger i fjor eller om det er å gjenta tidligere meritter som seier i KM eller Ruff Masters. De fleste av dere som leser dette har ikke opplevd noe av dette jeg skriver om,  men ikke fortvil for det finnes trøst i at det man ikke vet har man ikke vondt av.»

Kairo smiler etter at han har satt Hole in One nummer 2 i sitt liv.

Å lære seg å vinne under press er ikke så lett for alle. Kairo ønsker ikke å være ufin eller nevne navn, men han er tydelig på at mange i Ruff nok kan føle seg truffet av dette faktum. De trenger gjerne både mental trener, ny sving eller nytt utstyr for å klare å glemme at de aldri spiller bra når det gjelder. Han sier som sant er:

«Mange av dere er veldig gode på driving rangen og på korthullsbanen, kanskje glimter noen av dere til på fredagsturneringen. Men, det er noe helt annet å stå på første tee i Ruff Masters, kjenne pulsen slå som besatt ved årets definitivt største høydepunkt og vite at dette er øyeblikket som kan endre alt.»

Hva tror så Kairo om sine utfordrere i årets utgave av Ruff Master? Han har sett på årets spillerfelt og har følgende analyse:

«Vi har spillere som har vist gjennom årets turneringer at de ikke tåler favorittstempel, ikke sant Lucky Luke… Flere har lagt om svingen ( for ) mange ganger siste året, her er det så mange av dere at jeg ikke orker å ramse opp navnene. Den gjengen som hver kveld står på driving rangen etter at det blir mørkt, er det fordi man skal slippe lidelsen av å se at ballen går out of bounds ? Marshall er fortsatt bedre på golfregler enn golfsving og Snippen er trolig over toppen. Shortwing er fortsatt opptatt av å være med i Farmen og Mulligan har fått nye køller som ikke er ordentlig spilt inn enda så dette ser ut som grei skuring. Muligens at årets KM vinner, Han Første, er største utfordrer men jeg håper Nappy tar turen til årets RF Masters slik at det blir en ordentlig kamp til døren.»

Som mitt forbilde, Snippen, har sagt:

«Alt ligger jo til rette for en historisk borgerkrig der alle tar livet av alle. Igjen står jeg. Halvsving, pisser ut en liten drive midt i gata, går for par og får birdie etter eminent nærspill.»

Den Grønne Jakka er renset og klar – er du?”